3 september 2019

Solviteers wint aanbesteding gemeente Utrecht en draagt bij aan sociale innovatie

Uit de vele leveranciers die zich hadden ingeschreven op de aanbesteding van de gemeente Utrecht is Solviteers Softwareontwikkeling met het regiesysteem WIZportaal als beste uit de bus gekomen.

Buurtteams ondersteunen met het regiesysteem WIZportaal

Het regiesysteem WIZportaal wordt straks gebruikt door drie verschillende buurtteamorganisaties, namelijk Lokalis (buurtteams jeugd), Incluzio (buurtteams volwassenen) en U-Centraal (welzijn). Inwoners van de gemeente Utrecht kunnen bij deze buurtteams terecht met hun hulpvragen rondom jeugdhulp en Wmo.

Voorloper op het gebied van sociale innovatie

De roep om sociale innovatie in het sociaal domein neemt steeds verder toe. De gemeente Utrecht kiest met WIZportaal voor een innovatieve oplossing, waarmee ambities op het gebied van selfservice en samenwerking kunnen worden gerealiseerd. Solviteers en de gemeente Utrecht zijn strategische partners, die in de komende jaren gaan samenwerken aan innovaties in het sociaal domein.

Uitbreiding verzorgingsgebied naar 3 miljoen inwoners

WIZportaal is een flexibele softwareapplicatie die een integrale cliëntbenadering ondersteunt. Al in 2012 zijn wij in co-creatie met gemeenten, zorg- en welzijnsinstellingen en andere ketenpartners begonnen met het ontwikkelen van WIZportaal. Met de gemeente Utrecht als nieuwe klant breiden wij ons verzorgingsgebied uit naar drie miljoen inwoners.