13 juli 2020

Single Sign-On (SSO): eenmalig veilig inloggen en direct toegang tot alle applicaties

Tegenwoordig maken organisaties gebruik van tientallen tot vele honderden applicaties. De gemiddelde eindgebruiker heeft dagelijks wel negen verschillende wachtwoorden en gebruikersnamen nodig om in te loggen en zijn werk te kunnen doen. Dat is frustrerend en leidt tot onveilige situaties. Zeker als medewerkers wachtwoorden onveilig gaan opslaan.

Single Sign-On koppeling

Door de Single Sign-On koppeling te gebruiken krijgen medewerkers na het inloggen op de werkplek met één klik op de knop direct toegang tot een applicatie. Zo hoeven zij niet meer voor iedere applicatie een uniek wachtwoord te onthouden. Bovendien is alles veilig beschikbaar vanuit één inlogaccount.

Enkele voordelen op een rijtje:

Met de Single Sign-On koppeling kan een gebruiker met zijn organisatieaccount inloggen in ons regiesysteem WIZportaal. Het gebruik van deze nieuwe koppeling in WIZportaal biedt een aantal voordelen:

Gebruikersgemak

 • Gebruikers kunnen met het organisatieaccount inloggen. Hierdoor hoeven zij niet een extra set inloggegevens te onthouden.
 • Als een gebruiker een actieve sessie heeft, dan hoeft er niet opnieuw ingelogd te worden in WIZportaal.

Veiligheid

 • Risico’s op beveiligingsincidenten worden verminderd door nauwkeurig beheer.
 • De organisatie heeft meer grip op beheer en veiligheid. Denk hierbij aan zaken als:
  1. Hoe vaak moet een wachtwoord worden aangepast.
  2. Aan welke eisen moet een wachtwoord voldoen.
  3. Moet een gebruiker inloggen met een tweefactorauthenticatie (2FA).
  4. Het eenvoudig intrekken van de rechten voor toegang tot WIZportaal.

Veilige authenticatiepolicy
Met het activeren van de Single Sign-On koppeling treedt u op als Identity Provider (IDP). Uw organisatie wordt in dat geval zelf verantwoordelijk voor het gebruikersbeheer en het afdwingen van een veilige authenticatiepolicy. Onze Single Sign-On koppeling kan onder andere worden aangesloten op ADFS, Azure AD en Office 365.

Wilt u meer weten?
Heeft u interesse en/of wilt u meer informatie over de mogelijkheden voor uw organisatie? Neemt u dan contact op met onze accountmanager Laura Metaal per telefoon: 06-31752817 of e-mail: l.metaal@solviteers.nl

DELEN