21 december 2018

Common Ground biedt kansen om in co-creatie snel oplossingen te ontwikkelen

Burgers en cliënten worden steeds veeleisender. Ze verwachten dat de gemeente hun vragen direct beantwoordt en producten snel levert. Deze veranderende klantbehoeften vragen een goed overzicht van wat er speelt bij een burger. In het huidige gemeentelandschap zijn vaak dure en risicovolle koppelingsmechanismen nodig om verschillende applicaties met elkaar te laten praten en relevante klantgegevens te ontsluiten. Met Common Ground kunnen gemeenten hun dienstverlening en bedrijfsvoering ingrijpend vernieuwen.

Solviteers omarmt de Common Ground principes en ontwikkelt in co-creatie nieuwe oplossingen zonder de ballast van de huidige (en soms ook verouderde) processen en systemen.

Common Ground biedt kansen

Wij zien de ontwikkeling van Common Ground dus als een kans. Want als wij nu willen koppelen met een backofficesysteem van een gemeente dan is dat vaak lastig. Dit komt omdat er complexe koppelingen moeten worden gemaakt. Als de gegevens los staan van de applicaties, dan wordt het makkelijker om deze te gebruiken. Wij kunnen dan ontwikkelen met andere partijen en over de verschillende domeinen heen. Dat is echt een andere manier van werken, met een andere financiering. Voor ons als IT-leverancier betekent dat ook een kanteling, van een licentiemodel naar gezamenlijke funding en ontwikkeling.

In co-creatie met de klant snel nieuwe oplossingen ontwikkelen

Common Ground is een gedistribueerd model waarin data en applicaties van elkaar gescheiden zijn. Data wordt ontsloten via een ‘API Gateway’. Zo’n API is een klein stukje software, die speciaal is bedoeld om gegevens te ontsluiten. Voor de mobiele applicatie MijnApp hebben wij gewerkt aan een aantal API’s. Met MijnApp kunnen inwoners straks zelf alles online regelen: van verzekering tot vergunning, van paspoort tot toeslag. MijnApp laat zien hoe softwareapplicaties met het Common Ground gedachtegoed bijdragen aan een efficiënte dienstverlening.

Ook samen met ons een nieuwe oplossing ontwikkelen?

Co-creatie is een pragmatische aanpak waarbij het resultaat snel zichtbaar wordt. In een kort tijdsbestek wordt een product ontwikkeld waar u feedback op kunt geven. Daarnaast komt er veel positieve energie vrij bij co-creatie. Bovendien geeft het bedrijven een zetje in de rug op weg naar innovatie.

Benieuwd wat Solviteers voor uw gemeente kan betekenen op het gebied van co-creatie? Neem contact met ons op via 030 280 36 55 of via info@solviteers.nl

DELEN